Prettige vakantie.

18 feb

opeendag.011

Ik ben een echte eiland bewoner. Op vakantie ga ik ook het liefst naar eilanden toe. En er is er een die er met kop en schouders bovenuit steekt. Het is er echt veel beter dan op het eiland van Dordrecht. De temperatuur, de mensen, het eten, de fietspaden en de heuvels. Het is er echt perfect. En als je ergens enthousiast over bent, deel je dat graag met je vrienden. Je echte vrienden en je Facebook vrienden. Als ik er zit dan weet iedereen dat.

“Cor? Owwww. Die is weer naar dat eiland.”

Ik ben een levend billboard van het bureau van toerisme van mijn favoriete eiland. Logisch, want ik ben er geweldig productief. Ik schrijf er boeken, maak films, doe klusjes, kijk geen TV en kook elke dag gezond.

De afgelopen 20 dagen ben ik er niet meer geweest. Ik was druk. Ik moest namelijk elke dag iets DOEN. Elke dag stond ik om 6.00 op om te schrijven. Op dit blog. En dan zei mijn kabouter op mijn schouder:

“He Cor. Moeten we weer niet eens op vakantie?”

De eerste week protesteerde Kabouter heftig als ik weer om 6.05 aan mijn  Apple zat.

“Jongen, je ziet er echt slecht uit. Je moet er echt even tussenuit. En trouwens niemand zit op je verhaaltjes te wachten.”

Dan moest ik hem weer uitleggen dat me dat ook niet uitmaakte. Dat het ging om het schrijven. Ik vertelde Kabouter natuurlijk niet dat ik het hartstikke leuk vond dat er gisteren voor het eerst meer dan 100 bezoekers op mijn blog waren en er zelfs mensen (2) waren die de link hadden gedeeld op hun Facebook pagina.

Maar hoe kwam dat nou eigenlijk?

Ik liep al heel lang met de gedachte een boek(je) te schrijven. Ik was zelfs al een paar keer enthousiast begonnen.

Ik ging, eindelijk,  een boek schrijven. Na drie dagen had ik dan wel weer iets anders bedacht wat NOG leuker was.

Totdat ik in mijn hoofd het woordje boek schrapte.

ikgaschrijven.006

Mijn kabouter werd er stil van. Dat is ie nog steeds. Hij neemt de moeite niet eens meer om me tegen te houden sochtends.

En heb ook steeds minder behoefte om naar mijn favoriete eiland te gaan. Als je het wilt opzoeken op Google maps:

Oneday Isle

Op een dag ga je ook schrijven, gezond eten, meer sporten, films maken, je tante bezoeken, een echte leuke baan zoeken.

Hoop ik.

Tot morgen.

3 Responses to “Prettige vakantie.”

 1. De Beschermheer 18 februari 2013 at 4:57 PM #

  Eh… is er nog een uitslag bekend gemaakt wat die vijf dollar betreft? Of heb ik iets gemist :)?

  • cornoltee 19 februari 2013 at 5:16 AM #

   Ha! De reacties lopen nog binnen 🙂 Morgen de verlossing. Ik snap de nieuwsgierigheid. Nog even geduld.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] Prettige vakantie. […]

Geef een reactie

%d