11/500 Beste collega,

11 jul

Gisteren deelde ik dat voor Corona MASSIVELY MULTIPLAYER THUMBWRESTLING mijn favoriete begin van elke les/training/presentatie was.

“En na Corona?”

Dat is een hele goede vraag. Er is niet iets wat maar enigszins in de buurt komt. Want hoe laat je mensen in 1 minuut 10 positieve emoties ervaren? Vaak begon ik met een raadseltje:

“Wie heeft er meer initialen dan letters in z/h roepnaam?”

Dan is er altijd wel iemand die z/h hand opsteekt waarna ik uitleg dat ik

Officieel ‘Bernardus Cornelis Albertus Maria’ heet en mijn roepnaam Cor is.

4 initialen en 3 letters in mijn roepnaam C=1 O=2 R=3

Sommige mensen kijken me dan wat vaag/verbaasd/afwachtend/glimlachend aan. Zie je. Ik kom zeker niet aan de 10 positieve emoties van Jane McGonigal’s MASSIVELY MULTIPLAYER THUMBWRESTLING.

Vervolgens vertel ik dat ‘Cor’ de meest voorkomende naam is in andere woorden en merken en laat dit filmpje zien:

Het filmpje werd gemaakt door een collega creatief team toen ik bij FHV/BBDO (een reclamebureau) werkte. Ze hadden op een donderdagavond FotoFucks gemaakt met mijn naam, uitgeprint en in mijn kamer gehangen. Het beste afscheidskado…..toen ik er nog werkte. Dat zou niet lang meer duren. Misschien wisten zij meer dan ik.

Er wordt vaak heel veel tijd en aandacht gestoken in afscheidskado’s. Of je nu van baan switcht of dood gaat, men is zelden zo enthousiast over je. Toen ik een aantal jaar geleden op een personeelsuitje de prachtige, tranentrekkende afscheidsrede voor een vertrekkende collega wegpinkte, bedacht ik het volgende. Ik zou de dag dag erna mijn beoordelingsgesprek met mijn directeur hebben en schreef die avond met de hand een welgemeende afscheidsbrief voor haar. Ik las de brief voor aan het eind van het beoordelingsgesprek. Ik wilde de beoordeling wel zuiver houden. Dat zult u begrijpen.

Voor velen is het bijna vakantietijd. Jullie zullen je collega’s hopelijk heel lang niet zien. Misschien tijd voor een bedankje?

Vriendelijke groet,

Bernardus Cornelis Albertus Maria Noltee

Geef een reactie

%d