Trouble water

27 apr

troublewater.001

maartenonthebeach

Dit is Maarten. Op Schiermonnikoog. Daar waren we gisteren. We liepen op het diepe strand met de zon in ons gezicht. En in een poging de weidsheid van het strand en het contrast van wolken en blauwe lucht, tussen water en zand, mens en natuur vast te leggen maakte ik een aantal panorama foto’s met de bedoeling die later, nu dus, aan elkaar te ‘plakken’ en er een muziekje onder te knallen. Ja Pa, daar gaan we weer.

This is Maarten. On Schiermonnikoog, yesterday. We walked on the wide beach with the sun in our face. In an attempt to capture the contrast between the clouds and the blue sky, between water and sand, men and nature, I made a couple of panoramatic pictures and, later, added some music. Yes Dad, here we go again.

Dus even terug naar gisteren waar ik deze twee pano’s maakte met mijn iPhone 7 Plus:

Let’s go back to yesterday where I made these two pano’s with my iPhone 7 Plus”

IMG_9545IMG_9546

Ik importeerde ze in iMovie waar ik ze met behulp van Ken Burns van links naar rechts kon laten bewegen. Ik zette ze achter elkaar en liet ze in elkaar overvloeien.

I imported them in iMovie so I could move from left to right with Ken Burns.

Bovenstaand filmpje exporteerde ik weer als mp4 om dat vervolgens weer te importeren in iMovie zodat ik de beelden kon vertragen. Dat kan namelijk niet met Ken Burns in iMovie. Waarschijnlijk heel omslachtig allemaal maar ik had uiteindelijk wel het materiaal waar ik mee verder kon experimenteren. Zoals verschillende filters en muziek.

Then I exported the above movie as an mp4 file and imported it again in iMovie so I could slow it down. Which is impossible with Ken Burns. Probably all very clumsy but what the hack. I had the material I could experiment with. Like different filters and music.

Toen ik het eindresultaat vanochtend aan Maarten liet zien, tikte hij me bij het zien van een beeld aan als teken dat ie het mooi vond. Ik ging later terug naar dat beeld en maakte een screenshot.

When I showed Maarten the result he ticked my arm as a sign he liked it. Later I went back to that shot and made a screenshot.maartenonthebeach

Gisteren maakte ik materiaal op strand van Schiermonnikoog met het idee daar iets mee te doen. Wat? Ik had geen idee. Het nummer wat onder het filmpje staat is van Soulwax en heet ‘Do you want to get into trouble’. Dat is eigenlijk wat ik mezelf toeliet. In de problemen komen met de mogelijkheden van nieuwe technologie. Niet weten hoe, maar gewoon proberen en zien waar het schip strand. Op Schiermonnikoog dus.

Yesterday I made material on the beach of  Schiermonnikoog with the idea to use it later. What? I had no idea. The song by the way is by Soulwax and is called ‘Do you want to get into trouble’. That’s what I had allowed myself . Getting into trouble with new technology. Not knowing how, but try and see where the ship strands. On the beach of Schiermonnikoog.

One Response to “Trouble water”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Frozen light | Design Thinking by Doing - 28 april 2017

    […] Gisteren schreef ik hoe ik bovenstaand beeld had gemaakt/ontdekt en toen ik dat, na het schrijven van mijn post, opende om te zien hoe ver ik kon inzoomen, belandde ik rechts in het water: […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: