ZiEN

31 mrt

zien.001

Nog niets gehoord van Vik Muniz. Maar wel wat geleerd. Die vraag werd gesteld door Elja. Ik leer veel van Elja omdat Elja deelt wat zij leert. Daarin lijken we op elkaar. De beste docent is een delende lerende docent.

Zo leerde ik dat mijn verblijf in Shanghai eigenlijk heel rustgevend was ondanks dat het een miljoenenstad is. Ik bedacht daar de volgende theorie voor. Als ik in Nederland door een grote stad loop wordt er voortdurend om mijn aandacht gevraagd door merken. In een taal die ik begrijp. In Shanghai gebeurt dat ook maar in een taal die ik niet begrijp. Die niets voor me betekent. Dus binnenkomt als beeld en niet als tekst. Dat maakt het veel rustiger. Alleen mijn beeldbrein wordt aangesproken. Heel zen met een paar miljoen Chinezen. Die er in mijn ogen ook nog eens allemaal hetzelfde uitzien. Dat maakt het allemaal nog rustiger….in mijn hoofd.

 

 

 

One Response to “ZiEN”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Beeld en Geluid | Design Thinking by Doing - 1 april 2017

    […] Gisteren reageerde een lezer: […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: