Bloodline

23 jul

Bloodline

In de biologieles op de middelbare school leerden we over erfelijkheid, dominante genen en recessieve allelen. Ik vond de lessen altijd erg interessant maar die over erfelijkheid zal ik nooit vergeten. In de les kwam een van de leerlingen er namelijk achter dat hij geadopteerd was. Hij had een bloedgroep die onmogelijk voortgekomen kon zijn uit zijn ouders. Zo leerden we tijdens de lessen ook hoe het zat met erfelijkheid en kleur ogen. Zo kun je best blauwe ogen hebben als je ouders allebei bruine ogen hebben maar kun je geen bruine ogen hebben als je ouders allebei blauwe ogen hebben.

Toen ik de serie Bloodline op Netflix keek, een echte aanrader trouwens, viel me op dat de dochter bruine ogen had en de ouders (Sam Shepard en Sissi Spacek) allebei blauwe. De casting director heeft een topklus gedaan maar waarom heeft ie Sam geen bruine lenzen gegeven?  Acteurs gaan wel verder voor hun rol. Zo las ik dat een van de hoofdrolspelers van Bloodline ooit bereid was geweest om zijn voortanden te laten trekken voor een rol. En kennen jullie Robert de Niro  nog in Raging Bull? Hij kwam 27 kilo aan. Of wat dacht je van Christian Bale in The Machinist? Hij verloor 28,4 kilo. Dan had Sam toch best een paar bruine lenzen kunnen in doen om geloofwaardig zijn bloedlijn neer te zetten?

 

 

 

2 Responses to “Bloodline”

  1. Erik Visser 23 juli 2016 at 4:08 PM #

    Hij hoeft geen lenzen in, want ondanks dat het zeldzaam is kan het wel 🙂 http://genetics.thetech.org/how-blue-eyed-parents-can-have-brown-eyed-children

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ruth’s antwoord via Erik | Design Thinking by Doing - 24 juli 2016

    […] schijnt Sam Shepard geen lenzen in te hoeven en Ruth legt het even uit. Dank […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: