ITS A TRICK. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 776/1.111

29 mei

ITSATRICK776.001

Vanmiddag presenteren 32 groepen eerstejaars een stopmotion filmpje over een onderwerp dat ze is opgevallen tijdens een observatie op Utrecht Centraal. Deze week stond in het kader van Kijken zonder oordeel. Kijken met al je zintuigen. Je nieuwsgierigheid laten gaan. En hoe je een stopmotion filmpje maakt werd uitgelegd door Ferry van Schijndel en Lucas de Peinder van Hocus Pocus. En dat het allemaal hocus pocus is lieten ze oa zien aan de hand van dit filmpje:

It’s a a trick.

Het deed me denken aan het werk van de Japanse kunstenaar Toshio Iwai die ik in 1993  op het eerste Doors of Perception congres van het toenmalige Vormgevingsinstituut zag.

Ik ben benieuwd wat ik vanmiddag allemaal ga zien.

Ik hoop dat mijn zintuigen in de maling worden genomen.

One Response to “ITS A TRICK. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 776/1.111”

  1. Elja Daae (@Elja1op1) 31 mei 2015 at 8:24 PM #

    Wat gaaf!!! Ik geloof niet dat ik het helemaal begrijp, hoe het werkt. Maar da’s wel lekker, je een beetje te dom voelen. Dat houdt je nieuwsgierig.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: