I Smell Pharrell. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 537/1001

24 sep

smellpharrell537.001

Ik schreef al eerder meer of minder over Pharrell Williams. Als je ‘Pharrell’ intikt in het zoekschermpje rechtsboven op dit blog krijg je de vier pagina’s netjes onder elkaar geplakt. Ik had natuurlijk ook de links er even in kunnen plakken maar daar heb ik nu geen zin en heel belangrijk is het niet voor wat ik wil gaan vertellen.

Ik ken Pharrell via mijn dochter Nöell. Ze heet eigenlijk Nöelle maar ik vond Pharrell en Nöell er zo mooi uitzien naast elkaar.

Nöelle is al vanaf haar 10de fan van Pharrell of moet ik zeggen verliefd. Laat ik zeggen beide. Nöelle is een verliefde fan. En gisteren vertelde ze een mooi verhaal dat mooi uitlegt hoe Branding eigenlijk werkt. Als je Branding definieert als de pogingen van een merk zodat meer mensen meer van je kopen voor meer geld over een langere periode. Voor Nöell is Pharrell een heel sterk merk waar ze heel veel voor voelt.

Zo liet ze me laatst de geur van Pharrell ruiken die ik heel bijzonder vond. Nu ben ik geen kenner want ik heb altijd dezelfde geur (The One van DOLCE & GABBANA) maar ik vraag me af wat ik er van had gevonden als ik NIET had geweten dat het van Pharrell was geweest. Nöell bekende me namelijk gisteren dat ze eigenlijk helemaal niet van de ingredienten van de geur houdt maar omdat ze weet dat het van Pharrell is ze het toch een lekkere geur vindt.

Het deed me denken aan het experiment waarin Coca Cola werd geproefd. Mensen die weten dat ze Coca Cola drinken vinden die lekkerder dan andere cola’s ook als dat ook Coca Cola is!

Echte fans kun je alles door de strot duwen. Die zijn namelijk verliefd en liefde maakt blind. Je kiest niet meer met je hoofd maar met je hart. En dat was precies de boodschap van Pharrell gisteren tijdens het uur lange interview met Umberto Tan;

kies met je hart….dan kom je er Well.

Dankjewell Nöell.

Jij komt er Well.

Sluit ik af met een geweldig interview met een Andere fantastische producer: Daniel Lanois.

En ja Nöell, Daniëll wordt geinterviewd door Pharrell.

Dat dan weer well.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: