Site pictogram Design Thinking by Doing

Shut your eyes. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 531/1001

luister531.001

In Engeland doen ze een geweldig project “One Minute of Listening”. Ze laten kinderen met hun ogen dicht luisteren naar een 1 minuut durend geluidsfragment waarna ze met elkaar bespreken wat ze hebben gehoord. Ik schreef daar vorige week al over en dat vond Ton leuk. Ton is een trouwe lezer en aangezien ik vorige week nog geen audio kon uploaden stuurde ik hem mijn, die ochtend gemaakte 1 minuutje, via de mail. Bijna binnen de minuut stuurde hij de volgende beschrijving. Ik zat in de stilte coupe, zoals gewoonlijk, maar hield het niet meer. Zijn beschrijving zag ik helemaal voor. Sssssssst klonk ik er door de stilte coupe. Sorry medestiltereizigers maar het beeld dat Ton schetste kwam rechtstreeks uit een Wes Anderson film:

‘Ik hoor een huifkar met elektrische aandrijving op de prairie in de wind. Het gezin zit enigszins verslagen voor zich uit te kijken want ze zijn net opa verloren die met rolstoel op de achterklep hing.’

Speciaal voor Ton en jullie kocht ik net voor €20 een audio upgrade zodat ik nu ook audiobestanden kan uploaden op mijn blog. Je kunt deze oefening op twee manieren doen.

1. Beschrijf wat je hoort

2. Beschrijf wat het zou kunnen zijn. (mijn voorkeur)

Dit zag Ton. Wat zie jij?

https://zenoemenhetdesignthinking.com/wp-content/uploads/2014/09/11-09-14minuut.m4a?_=1
Mobiele versie afsluiten