You must Unlearn. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 734/1.111

17 apr

UNLEARN734.001

Gisteren en eergisteren gaf ik eens keer geen masterclass design thinking maar volgde er zelf een. En van een onderwerp waar ik zelf al zo lang en intens mee bezig ben is het natuurlijk moeilijk om zonder verwachtingen en open minded eea te ondergaan. Dus had ik Kabouter thuis gelaten en Yoda meegenomen. Want Yoda zei ooit tegen mij:

“You must unlearn what you have learned.”

Waarop ik antwoordde:

“Allright, I will give it a try.”

Waarop Yoda me streng toesprak:

“No! Try not. Doooo!! Or do not. There is no try.”

Jarenlang heeft Kabouter tegen me gezegd dat ik niet kon schrijven en zeker de discipline niet zou kunnen opbrengen om elke  dag te schrijven. Toen ik die bewuste zaterdag de 26ste januari 2013 om 4.54 wakker werd en naar het plafond staarde en:

“Ik ga een boek schrijven” geprojecteerd zag, wist Kabouter dat ik dat nooit zou gaan doen.

Maar toen ik de woorden “een boek” schrapte en er nog “Ik ga schrijven.” stond, hield Kabouter zijn mond en zei Yoda:

‘Schrijf of schrijf niet. Er is geen “ik ga schrijven.”

Dit is verhaal 734.

Wie schrijft die blijft.

Schrijven is schrappen. Tot je niets meer weet. Dan ga je leren. Sorry Yoda. Dan leer je.

One Response to “You must Unlearn. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 734/1.111”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Leuk Werkt. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 735/1.111 | Design Thinking by Doing - 18 april 2015

    […] wilde typen: als we het niet proberen, maar ik heb net je laatste blog gelezen, dus dat doe ik maar […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: