Window, Apple en Samsung. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 715/1.111

28 mrt

windowapplesamsung715.001

Gisteren kreeg ik van een van mijn mede master studenten de definitie van nieuwe geletterdheid voorgelezen van Wikipedia.

De definitie is afkomstig van Leu e.a.(2004):

Nieuwe geletterdheid omvat de vaardigheden, strategieën en disposities die nodig zijn om zich succesvol aan te passen aan de snel veranderende informatie- en communicatie technologieën en contexten die voortdurend ontstaan en die van invloed zijn op beroepsleven en privé. Deze nieuwe geletterdheid stelt ons in staat om internet en andere ICT toepassingen te gebruiken, belangrijke vragen te kunnen stellen, informatie te vinden, de waarde van de informatie kritisch te beoordelen, de gevonden informatie samen te brengen zodat de vragen beantwoord kunnen worden en daarna het resultaat met anderen te kunnen communiceren.

Ik vind de uitleg van Cees de Vries een stuk makkelijker. Zoals jullie misschien weten eet ik woensdagavond altijd patat met frikadellen bij Cees en afgelopen woensdag had ik een les nieuwe geletterdheid van Cees. Zonder dat Cees het wist legde ik de les vast en als ik een provider was zou ik het wel weten. Afgezien van dat Cees haarfijn uitlegt wat nieuwe geletterdheid is, geeft hij ook nog eens een aantal goede product innovaties weg. Innovatie aan de keukentafel. Bedankt Cees. Tot volgende week.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: