Stenenmozaiekgrijparmteam. Dit is Design Thinking by Doing Verhaal nummer 692/1.111

3 mrt

STENENMOZAIEKGRIJPARM692.001Schermafbeelding 2015-03-03 om 07.02.27

Komt ie weer.

Wat gebeurt hier?

Waar zie je dat aan?

Wat zou je nog meer kunnen ontdekken?

Toen ik gisterochtend voorbij dit tafereel liep, dacht ik dat er gewoon een paar stratenmakers op hun knieën de straat aan het maken waren. En dat waren ze ook. Maar het gebeurde in een heel rap tempo. Het team legt zo’n 100 stenen per minuut. En dat kan niet zonder hulp. Extra hulp. En dan bedoel ik niet een rondrennende leerbedrijf puber. Nee die rondrennende puber zit nu net als veel andere pubers gewoon aan een joystick maar dan in de grijze machine met grijparm linksboven in beeld. Met een werkelijk geniaal ontworpen grijparm voorziet de puber de twee stratenmakers van een perfect gelegd mozaïek van 50 stenen. De stratenmakers hoeven niet eens op te staan.

Ik liet het onderstaande filmpje, dat ik gisterochtend maakte, zien als voorbeeld dat machines veel werk overnemen. Ik plaatste het in een negatieve context. Maar eigenlijk vind ik het een geweldig positief voorbeeld. Deze drie mannen en die machine zijn een goed geoliede stratenmakersmachine die waarschijnlijk langer meegaan dan de stratenmakers van vroeger. Ik ben benieuwd wat de stratenmakers er van vinden. Of zij blij zijn met de komst van die stenenmozaiek aanleverende grijparm. Ik zal het ze straks eens vragen……als ze niet al klaar zijn met het hele plein.

Wil je het stenenmozaiekgrijparmteam aant werk zien?

Bekijk dan dit filmpje:

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: