Geldspoor. Design Thinking by Doing verhaal 647/1.111

15 jan

GELDSPOOR647.001

Bedankt Ben, Paul, Jeroen, Jeroen, Moniek en Diane voor het geld dat jullie gisteren op mijn rekening stortte voor mijn verjaardag. Ik moet eerlijk  zeggen dat ik toch een paar keer inlogde bij de ABNAMRO om te kijken of er nog meer geld was gestort. Ik heb het bij twee keer gelaten. Een keer om 15.00 en een keer om 23.45. In die tussentijd was er niets bijgekomen. Het bedrag dat ik gisteren voor mijn verjaardag kreeg:

€ 74,21

Dat is gemiddeld € 12,37

Ook had ik gisteren beloofd om vandaag te melden wat ik met dat geld ging kopen. Maar gisteren sloeg toch de twijfel toe. En bedacht ik iets anders.

Tijdens dit blog experiment heb ik een aantal keren geprobeerd om ‘dingen’ rondgestuurd te krijgen. Zo liet al een keer een memorystick met al mijn verhalen achter in de trein en stuurde ik laatst een aromastick naar Samantha in Leeuwarden met het idee om deze door te sturen en zo de verhalen te verzamelen die die ene geur oproept. Ik heb niets meer vernomen van Samanta dus ik denk dat het spoor daar geëindigd is.

Vandaag ga ik weer een poging wagen. Want wat ga ik doen. Ik ga die € 74,21 overmaken aan een lezeres die het goed kan gebruiken. Ik gun het haar van harte en ze mag het gewoon houden. Maar ze mag het ook aan iemand anders geven waarvan ze denkt dat die het nog beter kan gebruiken. Ze moet het bedrag dan wel met minstens 1 cent vermeerderen.

In 2005 ruilde Kyle MacDonald een rode paperclip in 14 stappen voor een huis en schreef er een boek over.

Ik ben benieuwd welke reis die € 74,21 gaat maken die mogelijk werd gemaakt door Ben, Paul, Jeroen, Jeroen, Moniek en Diane.

Ik ben ook benieuwd of je, als je dit had geweten, wel geld had gestort.

En ik ben benieuwd wie jij € 74,21 plus jouw bijdrage zou geven. Of zou je het houden?

Ruik ik daar twijfel?

6 Responses to “Geldspoor. Design Thinking by Doing verhaal 647/1.111”

 1. Jeroen 15 januari 2015 at 7:25 AM #

  Zonder twijfel: geven is leuker dan krijgen. Ik heb niet getwijfeld je te geven, ook niet als ik geweten had dat je er dit mee ging doen. Maar iets weg of doorgeven wat je zelf hard nodig hebt…… Zou mij ook doen twijfelen…..

 2. De Beschermheer 15 januari 2015 at 8:13 AM #

  Nu wordt het pas echt interessant. Ik verhoog de pot met 11 euro 11.

 3. Jan Verheijen 15 januari 2015 at 9:13 AM #

  Aardig experiment. Zelf heb ik iets soortgelijks geprobeerd in 2012 toen ik mijn eboek ‘Fietstocht naar Rome’ voor de iPad (en inmiddels ook voor de Mac) in de gratis iTunesstore zette. Omdat ik het boek met geen mogelijkheid in de betaalde store wist te krijgen -mijn Engels is te beroerd om een telefoongesprek met de Amerikaanse belastingdienst te kunnen voeren- vroeg ik op de laatste pagina van het interactieve boek aan de lezers om 5 euro over te maken op het bijgevoegde banknummer. Inmiddels is het boek 2514 keer gedownload en heb ik precies… 5 euro binnengekregen.
  Als je de melk gratis weggeeft, koopt (bijna) niemand een koe.

 4. vloob01 15 januari 2015 at 10:48 AM #

  Ik zou je het zo nog een keer geven. Ook nu ik dit weet. Maar … het geld geven aan iemand die het nodig heeft met de keuze om het te houden of weg te geven vind ik een soort terging. Ik zou het omdraaien. Geef het geld aan iemand die het niet nodig heeft en vraag die iemand om het door te geven nadat ie er een euro bij geplust heeft. Het einddoel van het geld bepaal ik niet maar het zou mooi zijn als er aan het einde een mooi bedrag bijeen zou komen voor bijvoorbeeld een startende ondernemer. Of resto van harte. Crowdfunding ’the Cor way’. Sterker nog … een heel nieuw banksysteem. De Ben van eerder.

 5. Anna-Maria @puur 16 januari 2015 at 8:29 AM #

  OEI… 74 EURO

  Zomaar te geef. Wat daarmee te doen?

  Een idee om een Cor Noltee geeft een feest voor 74 euro voor 74 mensen-blog event te bedenken?

  Zomaar in de koude februarimaand.

  Kijken hoever je komt met creativiteit en inbreng van je lezers.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: