FREE koffie. Design Thinking by Doing verhaal 640/1.111

8 jan

FREEKOFFIE640.001

Gisteren maakte ik een vergissing in mijn eigen voordeel waardoor ik 2 uur eerder dan gepland in Utrecht was. En dus leek het me een goed idee om mijn gratis koffie voucher van Starbucks te verzilveren. De voucher was goed voor elke warme drank, hoe groot dan ook. Toch vond ik het een soort van onbeleefd om dan ook maar de allergrootste cappuccino te nemen die er was. Daar was mijn net in de rij aangesloten collega het niet mee eens. Wachtend op die medium cappuccino wenste ik haar een gelukkig nieuw jaar en vroeg haar naar haar RSI arm. Dat ging heel goed zei aangezien in de vakantie weinig getypt had. Ik vroeg of ze al voice controlled software had geprobeerd. Dat had ze maar werkte niet. De software vertaalde namelijk alles in ‘hoer’. Nu ik dit typ moet ik weer hard lachen. Zo ook gisteren voor de counter van Starbucks. Het was Ibrahim ook opgevallen. Altijd vriendelijk als hij is, vroeg hij me of ik nog een extra shot in de cappuccino wilde en hoe ik eigenlijk aan die voucher was gekomen. Ik vertelde hem dat in Amsterdam een Starbucks medewerker mijn naam vroeg en die op de beker schreef. Toen de koffie even later klaar was galmde er ‘Een cappuccino voor Hoer’ door de Starbucks. Ibrahim kwam niet meer bij en vertelde het zijn collega die mij vervolgens nog even voor de zekerheid vroeg wat er op mijn beker moest. Dus voor een gratis koffie bij Starbucks verander je gewoon even je naam. Bedankt weer Ibrahim. Het was weer gezellig.

3 Responses to “FREE koffie. Design Thinking by Doing verhaal 640/1.111”

 1. els 8 januari 2015 at 10:10 AM #

  Ibrahim is meestal wel gezellig :-))

 2. Carline 9 januari 2015 at 9:04 AM #

  Hi Cor, wat een grappenmaker daar in Amsterdam! De meeste krijgen geen voucher denk ik?! http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/3745444/2014/09/10/Starbucks-schrijft-met-een-reden-verkeerde-namen-op.dhtml

  • cornoltee 10 januari 2015 at 8:12 AM #

   HoI Karlien, wat een cool filmpje. Dankjewel Kor. Alweer aan den Orakel?

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: