Goed Idee. Design Thinking by Doing verhaal 637/1.111

5 jan

GOEDIDEE637.001

Een goed idee. Ik kwam er laatst een tegen in de VT Wonen van januari 2015.  En waarom trok ik de conclusie ‘Goed Idee’? De afgelopen dagen heb ik mijmerend kunnen nadenken over deze vraag. In het kort komt het neer op twee dingen.

1. Energie.

Ik kreeg er energie van. Zin om zelf aan de slag te gaan. Om iets te maken.

2. Emotie.

Ik werd positief geraakt. Geinspireerd. Er werden allerlei nieuwe en bestaande verbindingen gelegd om het idee nog beter, lees van mij, te maken.

Waar wat doe je met al die energie en positiviteit als je er niet mee aan de slag gaat. Een van de valkuilen waar ik dan vaak in stap dat ik het idee veel te groot maak. Dan moet er gelijk een retailketen komen en een netwerk van designers. De grootste valkuil echter is dat ik dat aan andere mensen ga vertellen. Dat is 100% garantie voor het niet zelf maken. Wat het schrijven op dit blog mij geleerd is heeft is dat je beter kunt zeggen ‘Ik heb het gedaan’ dan ‘Ik ga het doen’. Het nu opschrijven van dit idee werkt wel. Mijn visitekaartjes en de print uit The Grand Budapest Hotel zijn daar mooie voorbeelden van. Het delen op dit blog is wel een 100% garantie voor het maken. Gewoon proberen. Energie en positiviteit omzetten in daadkracht. MAKE STUFF. En dan maar weer eens verder kijken. Kijken en voelen wat er van dat goede idee over is. Want de ervaring leert ook dat ik in mijn hoofd nooit helemaal kan bedenken wat er allemaal gaat gebeuren. Fix it as you go noemt Paul Arden dat.

Design Thinking by Doing noem ik dat.

Ben je inmiddels nieuwsgierig geworden naar het idee?

Komt ie:

karwei2

karwei

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: