AKA COR. Dit is Design Thinking bij Doing verhaal 558/1.001

16 okt

AKAcor.558.001

Van de week gaf ik een workshop voor 7 man. Zo zeg je dat dan. Maar het waren feitelijk 6 vrouwen en een man. Dit was op initiatief van een dame die al eerder een workshop van me had gevolgd. ZIj kende me dus en wist hoe ik heette. De overigen niet. Afgezien van een enkeling die me had ‘bekeken’ op linkedin. In de presentatie die ik had gemaakt ontbrak mijn consumer generated Cor filmpje en ik twijfelde of ik dat zou laten zien. Ik besloot het toch te doen en terwijl ik het filmpje in de presentatie aan het ‘plakken’ was hoorde ik achter me dat een van de deelnemers net een interview op de radio had gehoord dat ging over het geven van namen. Even voor de duidelijkheid, zij wist niet dat ik wat ik aan het doen was. Toeval? Whatever. Het was een prachtig bruggetje naar mijn introductie. Voor wie het filmpje nog niet kent:

De ene keer valt het filmpje beter dan de andere keer……bij mij. Mensen vinden het altijd leuk. Altijd. Ik vertel het verhaal er altijd bij dat het gemaakt is door twee collega’s. Althans de plaatjes. Toen ik op de bewuste vrijdag mijn kantoor binnen liep hing een wand vol met bovenstaande fotofucks met mijn naam en hoofd. Normaal krijg je zo’n kado als je weg gaat. Ik kreeg het al na 3 maanden. Ik heb toen foto’s gemaakt en er een muziekje onder gezet en laat het dus, bijna, altijd zien als introductie van mezelf en bruggetje naar de vraag wie ben jij? Of moet ik zeggen hoe heet jij. Ik heb meer initialen dan mijn hele roepnaam. B.C.A.M. en ze noemen me Cor. Vervolgens vertel ik ze hoe ik aan die naam kom om ze vervolgens te vragen hoe zij aan hun voornaam komen en dat te delen met hun buurman/vrouw. Ik vind het verbazingwekkend dat er zoveel mensen zijn die niet precies weten waar hun naam vandaan komt. Weet jij het? Precies?

De twijfel om mijn filmpje te laten zien is gisteren definitief weg genomen door mijn goede vriend Daniel. Hij gaf me zijn analyse waarom het zo goed is om het filmpje te laten zien.

En zijn uitleg werkt alleen als je het filmpje ook gezien hebt. Dus abonnees (die het filmpje niet kennen), klik door naar het blog want een filmpje kijken in de mail kan niet.

In willekeurige volgorde waarom Collega Generated Cor goed werkt om aan het begin van een creatieve sessie als introductie van mezelf te laten zien:

– humor met een dosis zelfspot. Jezelf als Corry Konings naast Frans Bauer laten zien……..niet grappig.

– het gaat over een bijzonder iemand met een hele gewone naam. Als je mij ziet verwacht je niet dat ik dezelfde naam als de zus van je opa heb.

– het filmpje laat mensen doen wat ik uiteindelijk wil. Ik wil dat ze die dag ideeën gaan bedenken. En het is bijna onmogelijk om niet zelf een variant op Cor te bedenken als je het filmpje ziet. Soms hoor ik ‘Shit’ dat blijkt dan van iemand te zijn die net een Cor variant voorbij ziet komen die hij/zij zelf had bedacht. Shit. ‘Moeten’ ze weer een andere bedenken.

Cortom. Men wordt uitgedaagd om zelf iets te bedenken en dat mag alles zijn. Ik heb mezelf net in zwart leren Corset als Escort dame laten zien dus, inderdaad alles mag. De schaamte voorbij.

Vriendelijke groet,

Bernardus Cornelis Albertus Maria

Also Known As COR

2 Responses to “AKA COR. Dit is Design Thinking bij Doing verhaal 558/1.001”

  1. els 16 oktober 2014 at 8:32 AM #

    ik kan alleen maar zeggen: wat een gaaf filmpje hahaha

Trackbacks/Pingbacks

  1. Flopcorn. Dit is Design Thinking bij Doing verhaal 561/1.001 | Design Thinking by Doing - 19 oktober 2014

    […] leuke aanvulling btw op mijn Cor serie maar dat […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: