DE inkeping. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 504/1001.

22 aug

DEinkeping504.001

Mijn ochtendritueel ziet er als volgt uit. Mijn iPhone 5 gaat om 6.00 uur. Ik druk een keer op snooze en om 6.09 doe ik in bed mijn buikspieroefeningen. Niets heftigs hoor. Geleerd van mijn vrouw. Zij is body stress release practitioner en legde mij de oefening uit. Voordat je opstaat leg je je handen op je schaamstreek en duw je met je buikspieren je handen omhoog. 50 duwtjes. Vervolgens trek je ook 50 keer. Het maakt je lichaam op een subtiele manier ‘wakker’ na uren horizontaal gelegen te hebben. Ineens opstaan is een nogal heftige ‘ommezwaai’ voor je lijf en deze oefening maakt het een stuk draagzamer. Voor een andere tip blessure preventie tip kijk je hier. Ik sta dus inmiddels naast mijn bed en loop in het donker naar mijn buro en steek drie waxinelichtjes aan om mijn ochtendwandeling te vervolgen naar het Nespresso apparaat. Ik zet het aan en wacht tot ie warm is. Vervolgens zet ik er een kopje onder, verwijder de oude capsule en druk voor een lungo en laat het water doorlopen. Zo is het apparaat lekker opgewarmd.
Wat ik nu typ kost me mijn garantie maar ja. Het gaat om een groter doel. Ik gebruik namelijk niet altijd Nespresso capsules. Bijna nooit eigenlijk. Ik ben fan van Douwe Egberts. Waarom? Dat lees je onder andere hier. Het ongelooflijke verhaal van een pak Aroma Rood.
Het is inmiddels 06.12 en ik pak een capsule uit de rode kartonnen DE verpakking om de capsule ook aan die kant open te maken.
DEcapsule
Dat lukt niet want de 2 mm inkeping om de verpakking makkelijk te openen zit aan de andere kant. Onhandig denk ik. En ik vraag me nu al een tijdje af waarom er niet aan beide kanten een inkeping zit. Je vraag je misschien af ‘Cor, waar maak je je druk om?’ maar ja daar maak ik me dus druk om. Erger vind ik echter dat ik er niets aan doe. Ik wil gewoon weten waarom er maar 1 inkeping in de verpakking zit.
Gelukkig staat er een gratis 0800 0221121 nummer op de verpakking en kies ik voor 8 en een hekje. Dat was gisterochtend om 9.49. Ik word allervriendelijks te woord gestaan door mevrouw Esmee Drijver die eea gaat uitzoeken en me ‘dezelfde  dag probeert terug te bellen’. Tot mijn verbazing word ik binnen het uur terug gebeld door mevrouw Drijver. Ze heeft het uitgezocht. De inkeping zit maar aan een kant omdat de verpakkingsmachines zo zijn gemaakt. Op mijn vraag waarom deze zo zijn gemaakt kan ze helaas geen antwoord geven. Ze belooft me echter wel dat mijn wens om aan twee kanten een inkeping te maken mee wordt genomen in volgende ‘verpakkings besprekingen’. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als er straks twee inkepingen in de DE Nespresso capsule verpakking zitten. Ik zie het al helemaal voor me.
‘Ken jij Cor Noltee?’
‘Is dat niet de man die verantwoordelijk is voor die tweede inkeping in de verpakking van de DE Nespresso capsule?’
Ik neem nog een bakkie. Fijne vrijdag.

3 Responses to “DE inkeping. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 504/1001.”

 1. eyedesignbno 22 augustus 2014 at 9:51 AM #

  En da gaan we nog een stapje verder. Tis maar goed dat je geen reumahandjes hebt, Cor……

  Mooi en lleerzaam stukje weer. Ik lig morgen dus ook 50 keer – met de juiste ademhaling, want dat was je even vergeten erbij te zeggen volgens mij 🙂 (zegt de man van een yogallerares) m’n buikspieren te trainen.

  By the way. Jij weet als geen ander wat een deadline is, toch? Gett it?

  Ik wens je een fantastisch mooie dag.

  Folkert

  Op 22 aug. 2014, om 07:34 heeft Design Thinking by Doing het volgende geschreven:

  > >

 2. Olchert 1 september 2014 at 8:14 AM #

  Hoi Cor,
  Mooi stuk weer. En ben nu ook benieuwd naar de oorsprong van je liefde voor DE, maar de link ik verkeerd. Kan je die nog even aanpassen?
  Dank en groet!
  Olchert

Trackbacks/Pingbacks

 1. Me Time is Make Time. Dit is Design Thinking bij Doing verhaal 555/1.001 | Design Thinking by Doing - 13 oktober 2014

  […] bed. Geleerd van mijn vrouw. Zij is Body Stress Practitioner dus kan het weten. Ik schreef daar al eerder […]

Geef een reactie

%d