Begin de dag met een ‘dansje’. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 491/1001.

29 jun

mondoleone491.005

8 jaar geleden vroeg een collega bij TBWA of ik voor hem wilde invallen. Om  een college te geven over inspiratie op HKU. Dat was helemaal nieuw voor mij. Ik had zelfs nog nooit een collegezaal van binnen gezien en zeker niet vanaf een podium.

De avond voor het college moest ik dan ook echt aan de slag. Ik ging met mijn Nikon voor mijn boekenkast staan en trok alle boeken er half uit waar ik een WOW! gevoel bij kreeg en fotografeerde de covers en zette die in een Keynote. Daar op het podium in die collegezaal vertelde ik over mijn boeken en waarom ze mij inspireerde. Een dag later werd ik gebeld door HKU. Een tweetal studenten hadden een mail gestuurd naar de hoofddocent of ik geen les kon komen geven.

Van werkloze waterbakker naar docent. Het kan raar lopen.

De Grieken geloofden dat inspiratie of “enthousiasme” kwam van de muzen, evenals de goden Apollo en Dionysus. In het christendom is inspiratie een gave van de Heilige Geest. En die Heilige Geest verscheen voor mij afgelopen donderdag. Ik gaf een training Creatief Vermogen en had daarvoor iemand ingehuurd. Waarom? Omdat deze persoon een fantastisch voorbeeld is van een vasthoudende, gedisciplineerde verbeelding van zijn nieuwsgierigheid. Een moderne troubadour die zijn nieuwsgierigheid op een inspirerende manier deelt. En voor mij betekent dat het me aanzet tot nieuwe ideeen. Mijn geest open zet en bijzondere connecties laat maken.

Afgelopen donderdag verscheen de Heilige Geest aan mij  in de vorm van Mondo Leone. Sommige kennen hem als Leon Giesen.

Het is natuurlijk het beste om  Leon live te zien. Boek hem hier.

Maar als klein voorproefje doen we een dansje. Lekker zo op de zondagmorgen. Een dansje. En dan terug naar bed.

 

3 Responses to “Begin de dag met een ‘dansje’. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 491/1001.”

  1. Paul Ricken 29 juni 2014 at 11:03 AM #

    YEAH, dance>>>>>>>>!!!!

  2. maarten 29 juni 2014 at 1:19 PM #

    Dat langs de kant blijven staan is heel herkenbaar. Dansen moet je!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Money money money. Dit is Design Thinking by Doing verhaal 515/1001. | Design Thinking by Doing - 2 september 2014

    […] EN de kwaliteit van het aanbod. De beste voorstellingen dit jaar heb ik op HKU gezien. Die van Leon Giessen en Dette Glashouwer. De een over nieuwsgierigheid en de ander over geld. Leon en Dette hebben me […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: