Dit is Design Thinking by Doing verhaal 468/1001. Op de kast.

5 jun

opdekast468.001

Vandeweek werd ik gebeld door mijn vriend Daniel. Hij vroeg me of ik maandag 16 juni eind van de middag iets te doen had. De laatste keer dat hij vroeg of ik iets te doen had, nodigde hij me uit voor het concert van Prince. Dat was nog eens een verrassing.

Ik keek dus snel in mijn agenda en zag niets in mijn agenda staan 16 juni eind van de middag. Ik meldde dit waarop Daniel vroeg of ik hem wilde helpen met een zware kast naar boven sjouwen. Das andere koek. Maar natuurlijk wilde ik hem helpen dus zei volmondig ja. Toen ik verder in wilde gaan op de details zei hij dat het niet meer hoefde. Ik was even in de war en begreep niet waarom hij me dan vroeg.

Dat werd snel duidelijk. Daniel had twee kaarten voor Pearl Jam. Een voor mij! Die was eigenlijk van zijn vrouw maar die bleef toch liever thuis voor de kinderen. Mijn aanbod om dan op te kinderen te passen werd vriendelijk geweigerd.

Dus mocht je de volgende keer in een soortgelijke situatie verkeren en een kaartje voor een geweldige voorstelling over hebben, vraag dan je vrienden een voor een of ze je kunnen helpen met een vervelend klusje. De eerste die ja zegt wint.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: