Dit is verhaal 389/1001: Fatalistisch nieuwsgierig

15 mrt

FATALISTISCH.002

Ik heb net 9 pagina’s van de nieuwe bestseller van Dimitri Korpershoek gelezen. Ik en nog 2 anderen. Bijzonder exclusief. Wat ik er van vond? Wat ik er van vond? Fantastisch! Dimitri is een schrijver die je jongens/mannenhart raakt. Fatalistisch nieuwsgierig noemt hij het. En beter kan ik het niet beschrijven. De keren dat je nieuwsgierigheid je op het randje van de afgrond bracht….of er keihard in trapte. De keren dat je leefde en leerde. Risico’s nam waarvan je nu denkt…..nou nou nou….moest dat nou.

Vandaag was een nieuwsgierige dag. 24 uur bloggen kan alleen als je wagenwijd open staat voor wat er om je heen gebeurt om het vervolgens te vertalen in woord en beeld. Toen ik gisteren om 14.00 met de Spider uit Dordrecht vertrok wist ik niet dat ik in Turkeye zou belanden en zou ontdekken dat Dave Grohl de geluidstafel van Sound City kocht en in zijn studio een geweldige plaat opnam met oa Paul McCartney.

En wat Sir Paul daar zei is een mooie afsluiter van een mooi experiment. Ik maakte snel een foto van de TV.

IMG_2329

 

Fatalistische nieuwsgierigheid. Je weet niet wat er komt, maar er komt iets. Altijd.

Nu eerst nog even het nummer van Dave en Paul luisteren dat ik net in de music store van iTunes kocht.

IMG_2334

Tot morgen.

Als mijn fatalistische nieuwgierigheid me niet fataal wordt vannacht in mijn dromen.

Hier de live versie:

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: