Zondag 26 januari 2014. Openbare bijbelverbranding.

24 jan

burnburn.001

Goede vrijdag, donderdag, woensdag, dinsdag, maandag, zondag en zaterdag. Met name die zaterdag de 26ste januari 2013 was een hele goede. Ik werd die dag om 4.54 wakker met het idee ‘ik ga een boek schrijven.’ Het was er nooit van gekomen als ik de woorden ‘een boek’ niet had geschrapt. Nog 2 dagen en dan is het 26 januari 2014. Dan heb ik 365 verhaaltjes geschreven over creativiteit, empathie, prototyping en play.

Menig keer heb ik naar een leeg scherm zitten kijken maar elke keer lukte het me om iets ‘op papier’ te krijgen.

Zondagochtend schrijf ik mijn laatste verhaal met de hand en voeg dat toe aan de bijna 1.400 pagina’s tellende Design Thinking bijbel. Mijn bijbel. En dan gaat gaat de fik erin. In overleg met Kabouter cremeren we het boek. Dan kunnen we het ook makkelijk verstrooien. Zondag verzorg ik ook voor wat verstrooiing in het kerkje waar ik afscheid neem van mijn jaar blog project.

Boven de ingang van het kerkje staan de woorden van Psalm 121:1 gehouwen: “Ik hef mijn ogen op naar de bergen: vanwaar zal mijn hulp komen?”

Hulp? Zelfhulp ja. Na een jaar klimmen in de vroege ochtend sta ik boven op de berg en kijk ik naar beneden. Een prachtig uitzicht en een geweldig vooruitzicht. De afdaling. Een afdaling van een maand. In de afdaling bereid ik me voor op mijn nieuwe jaar blog project. 1 maart 2014 start mijn nieuwe project. De vertaling van een oude klassieker uit 1938. Mijn vertaling. Wil je weten welke? Kom dan zondag naar Dordrecht. Vriesestraat 20-22, tussen 16.00 en 18.00. Kabouter komt ook, zegt ie. Maar die is niet te vertrouwen.

Jij wel.

Tot zondag.

Leuk.

 

7 Responses to “Zondag 26 januari 2014. Openbare bijbelverbranding.”

 1. Ronald van Schaik 24 januari 2014 at 7:22 AM #

  Cor! Alvast dank voor elke dag een verhaal. Het was een feest. Ik kijk uit naar je volgende project. En het project daarna. En daarna.

  Zondag kan ik er helaas niet bij zijn. Mijn zus heeft dan ook iets te vieren. En dat wil ik ook niet missen.

  Tot een keer!

  Ronald

  • cornoltee 25 januari 2014 at 10:34 AM #

   Je zus. Jezus. jammer šŸ™‚
   Zie je snel….hopelijk.

   groet

   cor

 2. Iris de Ruiter 24 januari 2014 at 1:17 PM #

  Dag Cor,
  Dank voor je inspiratie elke dag. Het was leuk om je verhaaltjes te lezen. Elke keer weer een verrassing wat ik in mijn mailbox aan zou treffen. Ik ga het zeker missen.
  Ook ik ben er niet bij zondag. Ik heb een bijeenkomst met verhalenvertellers waar ik ook graag bij wil zijn.
  Heel veel plezier en tot ziens!
  Groeten,
  Iris

 3. Coen 24 januari 2014 at 1:49 PM #

  Cor,
  Mooi avontuur man. Ik heb van je verhalen genoten. Maar belangrijker nog, ze hebben mij op verschillende momenten geĆÆnspireerd en tot nadenken aangezet. En da’s knap!
  Dank daarvoor! Sterkte zondag.
  Spreek of zie je hopelijk weer snel in 2014!
  Groet,
  Coen Luijten

 4. els 24 januari 2014 at 3:04 PM #

  bedankt en succes vanaf 1 maart… ook ik laat het afweten, maar dat had ik je al verteld…
  veel plezier zondag…

Trackbacks/Pingbacks

 1. zeg maar nee | Design Thinking by Doing - 25 januari 2014

  […] In de mail. Op mijn blog. Of in de Kerk. […]

 2. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] Zondag 26 januari 2014. OpenbareĀ bijbelverbranding. […]

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: