De onzin van de wiskundeknobbel

19 jan

WEETKUNDE.001

Mijn kabouter vindt dat ik allerlei dingen niet goed kan. Ik geloof hem vaak en soms vind ik dat ie zijn kop moet houden en schiet hem dood. De keren dat ik hem geloof, of twijfel, gaat het over vaardigheden waar ik in het verleden ook gewoon slecht in scoorde. Zo heb ik ooit mijn Atheneum diploma gehaald met de meest minimale score. Ik wilde dierenarts worden dus koos ik voor het meest extreme B pakket wat je maar kunt bedenken. Wiskunde 1 en 2, natuurkunde, scheikunde, biologie, engels en nederlands. Toen ik zakte met een 5 voor natuurkunde en een 3 voor wiskunde sloeg de paniek me om het hart. Die 5 voor natuurkunde was nog wel te fiksen maar die 3 voor wiskunde was een groot probleem. Ik geloofde niet in een goede afloop. Hulp kwam echter uit een onverwachtse hoek. De sportschool waar ik trainde was bevolkt met allerlei bijzondere figuren. Zo trainde ik af en toe samen met een Walter White achtige figuur die bij DSM werkte en zich in zijn vrije tijd bezig hield met smart drugs. Hij kon me wel helpen, verzekerde hij me. Met nog drie dagen voor het examen was hij mijn laatste sprankje hoop op mijn Atheneum diploma.

Een dag later kreeg ik twee pillen van hem. Speciaal voor wiskunde. Twee? Ja ik wilde er twee. Een voor het examen en een voor het herexamen. Dat was niet nodig zei hij. Die ene zou werken. Gegarandeerd. Toch kocht ik er twee. Ik wilde geen enkel risico nemen.

Hij had gelijk.

Ik heb die ene nog steeds.

En mijn Atheneum diploma ook nog.

wiskundepil

WISKUNDEPIL

 

 

 

2 Responses to “De onzin van de wiskundeknobbel”

  1. ruud baan 19 januari 2014 at 9:17 AM #

    Die had ik ook moeten hebben !

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

Trackbacks/Pingbacks

  1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

    […] De onzin van de wiskundeknobbel […]

Geef een reactie

%d