waaghals

27 aug

waaghals.009

Ik vraag me af hoe ik het volhoud. Elke dag schrijven op dit blog. Een jaar lang. Ik ben nu ruim over de helft. Heb nu meer dan 200 verhaaltjes geschreven. Maar Waarom? Ik had het er gisteren over met Erik op ten Berg. Erik is een van de twee Masters in Creativity in Nederland en los van dat hij een wandelende creativiteits wiki is is hij een geweldig inspirerende kerel. Hij complimenteerde me met mijn blog. Dat ie het zo knap vond. Ik bedankte Erik en probeerde hem vervolgens uit te leggen hoe ik het volhoud. En dat is eigenlijk best een moeilijke vraag. Maar laat ik toch eens wat redenen noemen.

1. Ik geloof echt dat het beter kan. Door om me heen te kijken. ‘To predict the future you don’t look ahead, you look around.’ Nieuwsgierig zijn en blijven.

2. Het is toch elke dag weer een uitdaging om iets op ‘papier’ te zetten. Zo kijk ik nu even op de klok. Het is 6.36. Ik heb nog tot 7.00. Dan wil ik op publish drukken. Dat creëert een spanning die er voor zorgt dat ik blijf schrijven. Dat ik niet teveel nadenk maar schrijf. Dat is een geweldige oefening.

3. Ik word er blij van. Het is niet altijd leuk maar ik groei er wel door. Elke keer als ik de nieuwe pagina’s upload op mijn slideshare pagina denk ik: WOW een ‘boek’ van ruim 700 pagina’s. Wie had dat gedacht. Ik  niet.

4. Delen. Ook al schrijf ik niet voor jullie. Ik vind het toch fijn om te delen. Het vind het natuurlijk hilarisch als ik reacties krijg van trouwe lezers als ik een keer wat later ben met publiceren. Omdat ze mijn blog missen bij het ontbijt.

5. Dat streelt mijn ego. Daar doe ik het niet voor maar is toch leuk. Ik zou natuurlijk kunnen  schrijven in een Word document en het gewoon op computer bewaren maar dat maakt het toch minder leuk en betekenisvol. Want misschien heb je er iets aan en kun je er iets mee.

6. Ik ben ECHT enthousiast over Design Thinking. We zijn, althans waren, allemaal Design Thinkers maar zijn het soms kwijt of vergeten. Net als dat we denken dat we niet creatief zijn. We zijn namelijk mensen. En mensen hebben twee belangrijke vaardigheden die ons van een hoop andere ‘beesten’ onderscheidt:

Verbeelding en Empathie. We kunnen ons voorstellen hoe een andere toekomst er uit zou kunnen zien. En we kunnen ons verplaatsen in de schoenen van een ander. Design Thinking is verbeeldingsvolle waaghalzerij. En misschien ben ik daarom wel zo’n fan. Ik ben een fantasierijke waaghals. En dat is soms best eng maar maakt mijn leven wel een stuk interessanter.

Het is nu 6.58.

Ik ga op publish drukken. Ik wilde eigenlijk over de paraplu bij La Place op Rotterdam schrijven. Maar dat komt dan wel een andere keer. Het is toch droog.

3 Responses to “waaghals”

 1. erikoptenberg 27 augustus 2013 at 6:46 AM #

  ha Cor! grazie mille, ik ben benieuwd naar de bezoekcijfers van mijn website 🙂 waaghals! Erik Op 27 aug 2013, om 07:08 heeft Design Thinking by Doing het volgende geschreven:

  > >

Trackbacks/Pingbacks

 1. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] waaghals […]

 2. verhalen van duidend en een ochtenden | Design Thinking by Doing - 15 maart 2014

  […] had ik een Skype beeldgesprek met Erik op ten Berg. Ik schreef al eerder over Erik. Toen was ie een stuk enthousiaster. Toen complimenteerde hij me en vroeg zich af hoe ik het vol hield. […]

Geef een reactie

%d