try harder

30 apr

avis_button__cmyk1_(nieuw_rood)

Na een nachtje rechtop zittend in een vliegtuigstoel was het er vandaag toch bijna niet van gekomen om te schrijven. Kabouters, Koningen en Koninginnen vroegen alle aandacht. Voeg daarbij een maandenlange niet geziene dochter, de zon in Kaapstad en je hebt de ideale ingrediënten voor een NON post.

Not today.

Not tomorrow.

Enfin. Vanochtend op het vliegveld bij Avis werd ik weer eens ouderwets verbaasd door nieuwe technologie. En dan technologie die werkt wel te verstaan. Goed werkt. Uitstekend werkt. Ik stapte de gehuurde Hyundai in en zag op het dashboard het bluetooth logo. Nu heb ik wel eens iemand zijn mobiel zien gebruiken om daar muziek mee af te spelen op de installatie van de auto maar had het zelf nog nooit geprobeerd. Ik was simpel nooit in situatie geweest dat het nodig was.

En wat is er lekkerder dan met je eigen muziek Kaapstad binnen te rijden. Buiten is het het 27 graden. Binnen hoor ik  Jet Airliner van The Steve Miller Band. Hiiiiiihaaa.

Vroeger was ik uren van tevoren bezig om bandjes te maken met de perfecte Car music. Een schoenendoos vol met bandjes diende tevens als ‘middenconsole’.  Later ging de Minidisc mee die ik met een ‘bandje’ aansloot op het cassettedeck van de autoradio. Een hele verbetering. Maar vanochtend zat ik in Carmusic heaven. Binnen 60 seconden had ik mijn iPhone gepaired met de installatie in de auto. Zonder instructie. Apple style. En laat ik nu een mapje Carmusic op mijn iPhone hebben staan. Pearl Jam, The Black Keys en natuurlijk The Steve Miller Band.

From a Jet.

In a Jet.

Calitzdorp here we come.

PS

Wat ik dan weer niet begrijp is dat dit niet even wordt gemeld bij de balie als je een auto huurt. Het ultieme Unique Selling Point. Your Music in Your Rental.

Avis. Maybe you should try a little harder. Just a little. Het zou voor mij een reden zijn er de volgende keer weer te huren.

3 Responses to “try harder”

 1. petepel 30 april 2013 at 4:50 PM #

  Dat is inderdaad nog eens handig wanneer het ‘zomaar’ werkt, en dat je vervolgens ook nog eens de ultieme car music bij je hebt. Want dat kan ik alleen maar beamen, daar hoort de Steve Miller Band zeker tussen.

  Toevallig dat ik nu net lees dat je in Zuid-Afrika bent. Zelf weet ik weinig van dat land en ben onlangs begonnen in ‘Afrikaners. Een volk op drift’, geschreven door Fred de Vries.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Vreemde vogels bij AVIS | Design Thinking by Doing - 22 mei 2013

  […] 30 april 2013: Try harder […]

 2. Ken jij zenoemenhetdesignthinking? | Design Thinking by Doing - 26 januari 2014

  […] try harder […]

Geef een reactie

%d